Bystřické léto

Bystřické léto tradičně otevře festival Pelíšek fest, a to v sobotu 25. června. Kromě bystřických Babyløn (což je nově přejmenovaná kapela Moribundus), se můžeme znovu těšit na Ecce Homo a nejen pelíškovské matadory, skupinu Kroky.

A protože bychom chtěli našemu Pelíšku vrátit ztracený lesk, rozhodli jsme se vsadit na opravdu prověřenou kvalitu, která umí udělat nejen pódiovou šou. Velkým překvapením pro návštěvníka jistě bude česko-slovenská formace John Wofhooker, které je předpovídán výrazný vzestup. Velmi oblíbenou kapelou je ZakázanÝovoce. Znalci si jistě všimli bouřky uvnitř skupiny a její rozdělení na dvě. Na Pelíšku však uvidíte to správné obsazení s původním zpěvákem ZakázanÝovoce-UkradenÝovoce. Pokud někdo nezná kapelu Smola a Hrušky, tak věřte, že na Slovensku je to v současné době jedna z nejvíce navštěvovaných kapel. Stačí se podívat na jejich videa vyprodaných festivalů. Pokud ještě někdo neslyšel o Smola a Hrušky, pak skupina O5 a Radeček je neoddiskutovatelně ukotvena v českém éteru. A pokud nezná název skupiny, hity jako Vloupám se, či Praha má vryté v paměti aniž by možná tušil, že interpretem je právě kapela O5 a Radeček. Stejně nepřehlédnutelný je i bigbítový matadorVypsaná fixa. Jejich písním jako Antidepresivní rybička či Dezolát nelze odolat.

Věříme, že se podaří připravit inovovaný a příjemný doprovodný program jak pro dospělé, tak pro děti. V jednání je např. tetování henou, lukostřelba, žonglování, skákací boty, výroba a prodej reklamních placek, malování na trika, čajovna s vodními dýmkami, prodej šátků a ostatního „festivalového“ zboží jako jsou korálky, náušnice, náramky… Snad se konečně letos dočkáme i krocení elektrického býka. Pro nejmenší zde bude skákací hrad. Ve spolupráci s Lezci Vysočiny je připravena mobilní lezecká stěna i jiné lanové zpestření.

V sobotu 2. července k nám v rámci pořadu Divadlo na náměstí  opět zavítá populární vírské ochotnické divadlo s komedií Jezinky a bezinky aneb Utrejcht a staromódní krajky.

Příběh této černé detektivní komedie je zasazen do válečného New Yorku. Hlavními hrdiny jsou členové rodiny Brewsterovy: čerstvě zasnoubený novinář Mortimer, jeho bratr Teddy a především jejich tety Abigail a Martha, které jsou ve svém okolí velmi oblíbené, ovšem skrývají velké tajemství. Ve svém nejlepším přesvědčení totiž vraždí staré pány – nabízejí jim otrávené bezinkové víno a mrtvoly pak odklízí Teddy, který se považuje za prezidenta Roosevelta. Jako by to nestačilo, po letech se vrací domů další Mortimerův bratr, sériový vrah Jonathan (a také jeho věčně podnapilý kumpán dr. Einstein), připravený pomstít dávné křivdy a ukrýt ve starém Brewsterovic domě svoji poslední oběť…

Sobotní nakupování 24. července zpříjemní Dopoledne s dechovkou. K poslechu zahraje Zuberská šestka a Dětský dechový orchestr při ZUŠ Bystřice nad Pernštejnem.    

V pátek 29. července proběhne sedmý ročník festivalu Folk-country náměstíčko.  Hlavním hostem festu je skupina HOP TROP či Slávek Janoušek. Velký úspěch naposledy sklidil i slovenský Edo Klena s kapelou Klenoty.

Výrazný ohlas předloni zaznamenalo Revival náměstíčko, které letos proběhne 19. srpna. Vzhledem k úžasným reakcím publika jsme opět pozvali AC/DC Czech revival. Tato formace je zárukou opravdového zážitku, a ti, co ji již viděli, to mohou jistě potvrdit. Podobnou lahůdkou by pak měl být i Ozzy Osbourne revival a osvědčená Nirvana revival.

Konec léta opět uzavřou v rámci akce Divadlo na náměstí v pátek 2. září divadelní ochotníci z Rozsoch, a to novým kusem Kozí příběh se sýrem. Je to divadelní adaptace stejnojmenného českého animovaného filmu, který volně navazuje na první český 3D animovaný film „Kozí příběh – Pověsti staré Prahy.“ Děj se odehrává ve středověké Praze, v pohádkovém sýrovém království, kde žijí poklidným životem sýraři Kuba a jeho žena Máca se svými dvěma dětmi, Honzíkem a Zuzankou. O živobytí mají postaráno díky dobré, ale trochu zvláštní koze, která je zásobuje mlékem. Jednou však přeruší klidný běh jejich života nemilá událost. Kubu s Mácou unese čert do pekla a **** s dětmi je musí vysvobodit.

Bližší informace a případné změny programu se dozvíte na webových stránkáchwww.bystrickeleto.cz, nebo na facebooku https://www.facebook.com/bystrickeleto/.

Zobrazit kalendář akcí