Slavnostní ohňostroj s hudbou

Město Bystřice nad Pernštejnem společně s Mezinárodním centrem slovanské hudby srdečně zve širokou veřejnost na slavnostní komponovaný ohňostroj s hudbou, který se uskuteční po zahajovacím koncertu festivalu Concentus Moraviae na parkovišti za kulturním domem v pátek 1. června 2018 ve 22:15 h.

Pro tuto příležitost je připraven originální ohňostroj v duchu festivalového tématu „Hudba a humor" včetně hudebního doprovodu.
Projekt THEATRUM PYROBOLI pracuje s historickými podklady písemnými, ale i obrazovými. Jako jediní se zabývají divadelním obsahem a realizují připravená libreta.

Festival Concentus Moraviae je velkou výzvou pro jejich projekty. Jeho umělecká náplň jim dává možnost připravit výjimečné představení v oboru komponovaných ohňostrojů. Pro tuto příležitost připravili originální ohňostroj v duchu festivalového tématu „Hudba a humor“ včetně hudebního doprovodu. Budou použity konstrukce a prvky zahradních ohňostrojů. Jsou to květiny, klasy, ohňopády, japonská slunce aj. V řadových sestavách se objeví různé druhy fontán, bengálských ohňů a blikavých efektů. Jemné stříbrné vulkány budou vytvářet vějíře různých velikostí. Scénografické řešení vychází z prostoru realizace. Je jedinečné a neopakovatelné.

Přijďte se podívat na opravdu nevšední a jedinečný zážitek!

Název ohňostroje:
Veselá jízda

Hudba:
Antonín Dvořák - Humoreska
Antonín Dvořák - Carnival, Overture

Obraz I. – Vlak
Rytmus železničních pražců rozráží noční ticho. Vlak obklopený jiskrami a stříbrnými obláčky páry se houpavým pohybem řítí vpřed. Poetická nálada pro pasažéry, kteří milují jízdu parním vlakem.

Obraz II. – Snová krajina
V oknech vlakového kupé se míhá zelená krajina. Barevné rotující kotouče připomínají točící se kola. Vycházející slunce hladí svými paprsky rozkvetlé louky. Vláček uhání dál a dál. Díky Vám pane Dvořáku.

Obraz III. – Karneval
Taneční veselí, radost, kola kroužících tanečníků. Zpěv a barevné květy zahajují karneval. Město se naplnilo lidmi, kteří žijí pro tento den. Pojďte a veselte se s námi. Nebeské květy vám přináší nevšední zážitek.

Zobrazit kalendář akcí