Komponovaný ohňostroj ke 100. výročí

Přijměte pozvání na komponovaný ohňostroj ke 100. výročí ČSR, který propukne ve 20.20 hod. před budovou městského muzea.

ZEMĚ STOLETÉ LÍPY

Hudební podklad:
Bedřich Smetana  - Fanfáry z opery Libuše
Bedřich Smetana  - Vltava
Leoš Janáček – Sinfonietta  - Allegro maestoso

Jedná se o ohňostrojnou komposici inspirovanou historickými událostmi našeho státu. Lípa, která je symbolem české státnosti, jejíž pevné kořeny a mohutná koruna odolávající vichrům a lijákům se stává symbolem života českého národa.

I. obraz: Lípa

Za zvuku fanfár z opery Libuše se rozzáří číslice 100 doplněná efekty v barvách trikolóry. V pozadí se objevuje abstraktní obraz rostoucího stromu, který rozkvétá ve zlaté květy, jež naplňují celou oblohu. 

II. obraz: Vltava

Matka řek protéká krajinou a sytí zemi, dává vláhu polím a lesům, bez níž by nebyl život. Na klidné hladině se odráží obrazy hvězdné oblohy. Divoké peřeje svatojánských proudů vzbuzují strach, ale i obdiv. A naše lípa stále roste.

III. obraz: Oslava života

Radost a veselí naplňuje lidská obydlí a sídla. Kvetoucí sady vytváří barevný koberec v krajinném obrazu. Věže chrámů se dotýkají hvězd. Sláva lidu českému.

Komponovaný ohňostroj II. a III. kategorie je sestavený s ohledem na prostorové možnosti ze zajímavých materiálů, které vytváří nádherné obrazy. Čelo tvoří originální dekorativní efekty v barvách červené, modré a bílé.

Zobrazit kalendář akcí