Narozeniny EDEN

V sobotu 19. března 2016 oslaví centrum Eden své první narozeniny. Těšit se můžete na pořádný dort, narozeninové menu a speciální fíkové pivo! 
Sotva se zavřely brány za posledním návštěvníkem uzeného Masopustu, již se chystá další velká akce - oslava prvních narozenin Edenu. 19. března zavládne v centru Eden slavnostní atmosféra. „Zveme návštěvníky na oslavu prvních narozenin Edenu. Jako poděkování za přízeň pro vás připravujeme program s možností prohlídky celého areálu zcela zdarma,“ uvádí Pavel Pichler z centra Eden. Těšit se tak můžete na prohlídku Panského bydlení, Horácké vesničky, Ekopavilonu a mnoha dalšího.
Dle slov organizátorů si program užije celá rodina. Malí návštěvníci se mohou zabavit v oblíbené krtčí noře, kde se dozvědí spoustu nového o tamních obyvatelích, a přichystaná je pro ně také soutěž s místními maskoty. Maminky jistě ocení výstavu kraslic, která navodí tu správnou atmosféru blížících se Velikonoc. A pro tatínky je připravená ochutnávka speciálního fíkového piva. Celá rodina si může užít prohlídku řemeslných chaloupek, kde budou připraveny ukázky tradičních řemesel Vysočiny. „Pro návštěvníky chystáme také soutěž nazvanou Králičí hop, kdy budou místní králíci překonávat připravenou překážkovou dráhu,“ doplňuje Pavel Pichler z centra Eden.
Nově bude otevřen i ekopavilon, stavba futuristického vzhledu, jehož cílem je představit návštěvníkům moderní způsoby šetření energiemi a přírodními zdroji. Stejně jako ostatní prostory centra i ekopavilon je vybaven interaktivními exponáty. Příkladem mohou být energokola, která návštěvníkovi umožní vlastními silami vyrobit dostatek elektřiny pro rozsvícení žárovky. Návštěvníci se také mohou zapojit do soutěže o nejzbytečnější obal.

Více informací k nadcházející akci naleznete na www.centrumeden.cz.

Zobrazit kalendář akcí