Výstava „MÁMO, TÁTO - POJĎME BYDLET ZDRAVĚ!

V zábavním a poznávacím centru EDEN je od 1. července k vidění originální projekt - experimentárium Centra pasivního domu nazvané „MÁMO, TÁTO - POJĎME BYDLET ZDRAVĚ!“. Cílem menší výstavy je vysvětlit výhody a principy moderních pasivních domů. Výstavu můžete navštívit od 1. července do 15. září.

Co je to pasivní dům? Jak funguje a proč je zdravý? Opravdu se vyplatí respektovat přírodu a při stavbě domu přemýšlet nad pohybem slunce? Vážně se dá dům nafukovat? A co je to tepelný most? Na takové a další otázky odpoví dětem i dospělým experimentárium „MÁMO, TÁTO - POJĎME BYDLET ZDRAVĚ!“, které v Bystřici nad Pernštejnem připravilo Centrum pasivního domu ve spolupráci s parkem EDEN.
Výstava je určena pro širokou veřejnost a především pro rodiče s dětmi. „Ty si mohou hrát a doslova osahat vše důležité, co patří ke stavbě zdravého pasivního domu – natáčí dům ke světovým stranám, třídí vzorky izolací, prosvěcují trojsklo, skládají okenní rám, měří obvod domu, zjišťují, co vyhřeje dům, vláčkem převáží molekuly vzduchu do rekuperace a tak dále“, komentuje jednotlivé panely výstavy David Šimek, hlavní animátor programu. Dále organizátoři připravili originální stolní hru „Stavíme pasivní dům“, pracovní listy i kreslírnu pro nejmenší. Pomocí QR kódu je možné u každého panelu spustit vtipný audio komentář, zvlášť pro dospělé i pro děti.

Zobrazit kalendář akcí